Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik pružit će pomoć Petrinji

30.12.2020.

10:56

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je službenim putem poruku podrške gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću, a istim putem ponudio je i pomoć Grada Dubrovnika u resursima kao i financijsku pomoć u obnovi razorenog grada.

Poštovani Gradonačelniče,

prije svega dozvolite mi da izrazim iskreno žaljenje zbog ovog nesretnog događaja koji je zadesio Petrinju. Kao čelnik grada koji je kroz svoju povijest prolazio slična stradanja želim istaknuti kako Vam Dubrovnik u potpunosti stoji na raspolaganju.

Unatoč činjenici da nas je korona kriza financijski značajno pogodila spremni smo Vam pomoći i na taj način.

Kako bismo Vam pomogli u nošenju s posljedicama ovog strašnog potresa, stavljamo Vam na raspolaganje i sve naše resurse - od pomoći u ljudstvu do pomoći u opremi.

Vatrogasna postrojba grada Dubrovnika sukladno prethodnom dogovoru sa Županijskom vatrogasnom zajednicom upućuje svoje djelatnike prema Vašem gradu, a pridružuju im se i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Dubrovnik.

Primite iskreni znak podrške iz Dubrovnika koji je uz Vas.

Gradonačelnik

Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.