Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik sufinancira organizaciju športskih priredbi

09.02.2019.

11:11

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnika sufinancira organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad, u iznosu od 765 tisuća kuna. Izvor financiranja je boravišna pristojba, s obzirom na utjecaj športskih priredbi na turističko gospodarstvo, razvoj športa i promociju Dubrovnika kao turističke i športske destinacije.

Javni poziv otvoren je od 5. veljače do 5. ožujka 2019., a objavljuje ga gradonačelnik Grada Dubrovnika putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Temeljni cilj raspisivanja ovog Javnog poziva je poticanje i potpora športskim priredbama u organizaciji športskih udruga s područja Grada Dubrovnika, kao načina promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije športa među građanima, unaprjeđenja sustava športa te nacionalne i međunarodne športske promocije Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik sufinancirat će troškove organizacije športskih priredbi, koje u smislu ovog Javnog poziva predstavljaju športska natjecanja nacionalnog i međunarodnog karaktera, a koja se održavaju na području Grada Dubrovnika u vremenskom razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. te koje svojom prepoznatljivošću doprinose nacionalnom i međunarodnom ugledu i promociji Grada Dubrovnika.

Sredstva za provedbu Javnog poziva osigurana su u Proračunu Grada za 2019. godinu i projekciji za 2020. i 2021. godinu u ukupnom iznosu od 765.000 kuna.

Najmanji iznos sufinanciranja po športskoj priredbi koji prijavitelj može ugovoriti je 25.000 kuna, a najveći 150.000 kuna, s tim da zatraženi iznos sufinanciranja, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 60% od ukupnog iznosa potrebnog za organizaciju športske priredbe. Ostatak sredstava potrebnih za organizaciju športske priredbe prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Financijskim potporama Grad Dubrovnik sufinancirat će provedbu do 10 športskih priredbi koje će svoje aktivnosti provoditi na području Grada Dubrovnika kroz tekuću godinu, sve do isteka planiranih proračunskih sredstava.

Više informacija, upute za prijavitelje te potrebni obrasci mogu se pronaći OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.