Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik: U potresu nije bilo štete na objektima

23.04.2022.

12:23

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

Grad Dubrovnik obavijestio je kako nakon potresa magnitude 6.1 prema Richteru, u noći petka, 22. travnja s epicentrom u Bosni i Hercegovini, a koji se snažno osjetio i u Dubrovniku, nije bilo štete na objektima. 

Informacija je potvrđena od strane Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci koji nisu primili dojave o eventualnoj nastaloj šteti.

Ujedno, ovom prilikom Grad Dubrovnik i Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika žele podsjetiti javnost na pravila postupanja u slučaju događaja potresa.

U tu svrhu izrađen je i informativni letak koji se može preuzeti OVDJE.

Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika definirao je površine za prihvat i evakuaciju građana te utvrdio pravce za evakuaciju građana i kretanje prioritetnih službi zaštite i spašavanja u slučaju potresa. Površine za prihvat određene su za sve gradske četvrti uzimajući u obzir njihove specifičnosti. Kao i glavni koridori kretanja označeni su na karti. Kartu se može preuzeti OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.