Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik ustupio u najam stan hrvatskoj braniteljici i dragovoljki Domovinskog rata

09.12.2021.

15:40

Autor: Radio Dubrovnik

Naselje Nova Mokošica u Dubrovniku

Naselje Nova Mokošica u Dubrovniku

Foto: Radio Dubrovnik / -

Nastavljajući provođenje skrbi o braniteljskoj populaciji Grad Dubrovnik ustupio je na korištenje stan u gradskom vlasništvu Ehlimani Božinovoj, hrvatskoj braniteljici s Liste reda prvenstva za davanje stanova u najam Grada Dubrovnika.

Na temelju jednoglasnog prijedloga Povjerenstva za davanje stanova u najam, gradski stan u Novoj Mokošici ukupne površine 66,06 metara kvadratnih gospođi Božinovoj ustupljen je na korištenje uz slobodno ugovorenu najamninu na određeno vrijeme, a sukladno s Odluci o najmu stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika te je na temelju Zaključka gradonačelnika Mata Frankovića sklopljen Ugovor o najmu.

Ehlimana Božinova hrvatska je braniteljica i dragovoljka Domovinskog rata koja je u postrojbama 163. brigade provela gotovo cijeli Domovinski rat. Neriješenog stambenog pitanja i kao majka dvoje maloljetne djece živjela je u podstanarstvu.

Podsjetimo, Lista reda prvenstva za najam objavljena je u svibnju 2018. godine na temelju provedenog natječaja, a nakon što je koncem 2017. godine proveden postupak revizije korištenja stanova u gradskom vlasništvu. Sukladno odredbama navedene Odluke Lista se ažurira te se pri predaji stanova na korištenje uz Listu reda prvenstva Grad Dubrovnik vodi računa o broju članova obiteljskog domaćinstva i veličini raspoloživog stana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.