Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik isplatit će 10,2 milijuna eura dioničarima TUP-a

31.03.2022.

19:02

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Potpisan predugovor o kupnji društva TUP d.d.

Potpisan predugovor o kupnji društva TUP d.d.

Foto: Grad Dubrovnik / -

Grad Dubrovnik je posredstvom društva UTD Ragusa s današnjim danom ispunio svoju obvezu kupnje dionica, a sukladno Ugovoru o postupcima i načinu otkupa dionica Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. i poslovnih udjela Elektrocarbon ESOP d.o.o..

Naime, nakon većinom glasova donesene povijesne odluke Gradskog vijeća, a kojom je data suglasnost društvu UTD Ragusa za sklapanje ugovora o kreditu, poslovna banka izvršila je uplatu za 97,5 posto dioničkih udjela.

Iznos od 10.201.000 eura isplatit će se našim sugrađanima koji su cijeli svoj radni vijek proveli u TUP-u i ulagali u dionice te u konačnici odabrali upravo društvo UTD Ragusa za svog partnera, dok je Grad Dubrovnik strateškim promišljanjem osigurao da se visoko vrijedni prostori zadrže u okviru gradskih nekretnina te samim time postanu imovina svih građana.

Navedenim činom ova gradska uprava još je jednom potvrdila stratešku orijentiranost stjecanju vlasništva i očuvanju javnog prostora. Nakon preuzimanja većinskog paketa dionica Luke Dubrovnik, uz realizaciju kupoprodaje dionica TUP-a, Grad će gospodariti iznimno vrijednim prostorom u kojem će se u skoroj budućnosti razviti cijeli niz dodatnih javnih sadržaja.

Detaljna analiza koja je prethodila pokretanju kupoprodajnog postupka pokazala je financijsku opravdanost kupovine dioničkog društva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.