Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad financira ambulantu na Kalamoti i punkt hitne medicine na Elafitima

23.09.2020.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom i ravnateljem županijskog Zavoda za hitnu medicinu Lukom Lulićem o radu ambulante na Koločepu u nadolazećem razdoblju te funkcioniranju punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima.

Na sastanku je istaknuto kako Grad Dubrovnik tijekom posljednje tri godine u potpunosti financira rad punkta na Elafitima i to nakon što je isti prestao biti dijelom Mreže hitne medicine te ga samim time Hrvatski zavod za javno zdravstvo više nije financirao.

Budući da je u tijeku izrada nove Mreže hitne medicine, gradonačelnik Mato Franković na navedenu temu održat će sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošom, a sve kako bi se uspostavilo ponovno financiranje punkta hitne medicinske pomoći od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, najavljeno je na sastanku.

Sve dok nova Mreža hitne medicine ne bude donesena Grad Dubrovnik će i dalje financirati punkt hitne medicinske pomoći na Elafitima.

Nadalje, s obzirom na izvrsnu suradnju koju Grad Dubrovnik posljednjih godina razvija s Domom zdravlja, a koja se ogleda u ustupanju na korištenje prostora te financiranju uređenja pedijatrijske ambulante u Mokošici, financiranju liječnice i medicinske sestre u pedijatrijskoj ambulanti, ustupanju na korištenje i opremanju stana za potrebe liječnice pa sve do osiguranja proračunskih sredstava Grada Dubrovnika za kupnju dva sanitetska vozila za potrebe rada Doma zdravlja, odnosno županijskog Zavoda za hitnu medicinu, donesena je odluka kako će se nastaviti financirati rad liječnice na Kalamoti.

Iako primarna zdravstvena skrb nije u nadležnosti Grada Dubrovnika, nego Županije, Grad Dubrovnik razvija mnoge nadstandarde u zdravstvu te kontinuiranim donacijama pomaže rad zdravstvenih ustanova na svom području.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.