Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad i Bolnica osigurat će smještaj za gostujuće liječnike

31.10.2019.

15:43

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem na kojem je dogovorena suradnja Grada i Bolnice kako bi se osigurao smještaj za liječnike koji iz drugih dijelova Hrvatske dolaze na ispomoć.

Tako će Grad Dubrovnik i Opća bolnica Dubrovnik potpisati sporazum o adaptaciji šestog kata bolnice, koji je trenutačno prazan, s namjenom uređenja smještajnih kapaciteta za gostujuće liječnike. Ideja je u ovom prostoru urediti i opremiti 20-ak apartmanskih soba te zajedničke prostorije.

Grad bi u ovom slučaju financirao navedene radove i opremu, za što će osigurati sredstva u proračunu za 2020. godinu, te će na taj način smanjiti troškove koje ima Opća bolnica Dubrovnik za osiguranje smještaja gostujućim liječnicima, neophodnima za njezino normalno funkcioniranje. Već ranije za istu je svrhu Grad bez naknade ustupio dva stana u svom vlasništvu Bolnici.

Osim ovoga, u posljednje dvije godine za potrebe dubrovačke bolnice iz gradskog je proračuna izdvojio gotovo 7 milijuna kuna, a ove godine planira izdvojiti još 2 milijuna kuna. Također, Grad s Bolnicom surađuje na projektima izgradnje i opremanja senzoričkog parka te rekonstrukcije i opremanja terapijskog bazena za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i nakon pretrpljenih ozljeda.

Jedna od posljednjih novčanih donacija odnosi se na 2.1 milijun kuna vrijednu obnovu bolničkog informatičkog sustava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.