Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Korčula ulazi u Novu godinu s novom reciklažnom jedinicom

31.12.2020.

18:26

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Odlukom o financiranju Gradu Korčuli Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobreno je 136 250 kuna za nabavu mobilne reciklažne jedinice. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 85 posto ili 115.812,49 kuna, ističe korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris.

Jučerašnje preuzimanje mobilne reciklažne jedinice koja je prilagođena za prevoženje sa kamionom 'navlakačem' kojim raspolaže Komunalno trgovačko društvo Hober d.o.o., tako da će biti dostupna po svim mjestima Grada Korčule, kojemu administrativno pripadaju dva Gradska kotara i pet Mjesnih odbora.

Radi se o pokretnoj jedinice koja služi za odvojeno prikupljanje i privremeno skladištenje manjih količina posebnih vrsta otpada.

Građani će moći uz prisustvo operatera koji zaprima otpad od građana i pohranjuje ga u spremnike, predati spomenuti otpad u Mobilne reciklažne jedinice.

Uz ovaj projekt ispručen je i mobilni stroj za usitnjavanje otpadne drvne mase,takozvani iverač kojim će se uvelike olakšati gospodarenje biootpadom u Gradu Korčuli,vrijedan 242.775 kuna, s kojim će raspolagati KTD Hober.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.