Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Korčula zadužio se za 14,5 milijuna kuna

21.07.2020.

15:13

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

S osam glasova za i tri protiv je na žurnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule u Gradskoj vijećnici u ponedjeljak poslijepodne donesena Odluka o kreditnom zaduženju Grada Korčule u iznosu od 14 milijuna i 495 tisuća kuna.

Sredstva su namijenjena za predfinanciranje projekata sufinanciranih bespovratnim sredstvima EU fondova za Uređenje Šetališta Tina Ujevića, Rekonstrukciju i opremanje palače Ismaeli-Gabrielis, Obnovu kuće Marka Pola-VALUE i Revitalizaciju obrambenih utvrda Grada Korčule.

Prema obrazloženju korčulanskog gradonačelnika, ovo je neophodan akt o kreditnom zaduženju kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, pod uvjetima Banke uz izravno kreditiranje putem programa kreditiranja EU projekti koji su u ovom trenutku izuzetno povoljni.

Krajnji rok korištenja kredita je do 31. prosinca 2021. godine,s otplatom 10 godina, uključujući poček. Rok i način otplate kredita je u 108 jednakih uzastopnih mjesečnih rata, a sredstva za otplatu kredita (glavnice i kamata) osigurat će se u proračunu Grada Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.