Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad o UPU Suđurađ: "Cilj je kvalitetno planirati prostor u kojem živimo!"

11.01.2021.

16:21

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Nastavno na današnji medijski istup dijela mještana Suđurđa ispre palače Sponza, a na temu Prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Suđurađ, oglasili su se iz Grada Dubrovnika, čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

Urbanistički plan uređenja naselja Suđurađ izrađuje se sukladno Zakonu o prostornom uređenju i Prostornom planu uređenja Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik je s izuzetnom pažnjom pokrenuo postupak izrade ovog plana te su radi dobivanja što kvalitetnijeg rješenja izrađene i tri stručne podloge.

O Prijedlogu plana održana je javna rasprava u trajanju od 30 dana, a javni uvid i javno izlaganje su organizirani sukladno dogovoru s tajnikom mjesnog odbora te protuepidemiološkim mjerama. Već tijekom javnog izlaganja pozitivno je odgovoreno na pojedine primjedbe kao što su npr. parking na privatnoj parceli i trafostanica, za koju je potvrđeno da se potkrala greška.

Vezano uz iznesene navode o proširenju građevinskog područja, isti nisu točni. Naime, građevinsko područje naselja Suđurađ planirano je u navedenom obuhvatu još od 2005. godine te se sukladno Zakonu ne može proširiti urbanističkim planom uređenja nego se obuhvat istog planira isključivo u skladu s Prostornim planom uređenja Grada Dubrovnika. Također, u odnosu na PPU, odredbe za provedbu su planirane strože.

Što se tiče luke nautičkog turizma u sklopu koje je i benzinska pumpa, javnosti su date na razmatranje dvije varijante, a sve kako bi upravo stanovnici odlučili koju varijantu žele, jer javna rasprava o prijedlogu plana upravo i služi tome kako bi se prijedlozi raspravili te kako bi se u konačnici došlo do što kvalitetnijeg planskog rješenja u datim zakonskim i prostorno-planskim okvirima.

Trenutno su u obradi sve primjedbe koje su zaprimljene tijekom javne rasprave, a Izvješće o javnoj raspravi se izrađuje te će isto biti javno objavljeno. Ovom prilikom Grad Dubrovnik zahvaljuje svim sudionicima javne rasprave na njihovim primjedbama i korisnim informacijama uz napomenu da će Grad u potpunosti poštovati stav mjesnog odbora. Kvalitetno planirati prostor u kojem živimo, zajednički nam je cilj!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.