Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad ZA djecu – dječjim vrtićima nova oprema

15.06.2019.

18:22

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave opreme za dječje vrtiće, procijenjene vrijednosti 696.400 kuna, u sklopu projekta "Grad za djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika".

Novom opremom unaprijedit će se standard u dubrovačkim vrtićima, pa će vrtić Pile dobiti opremu za vanjsko igralište, a Pčelica i Palčica opremanje senzornih soba za djecu s poteškoćama u razvoju.

S obzirom da se u Dječjim vrtićima Dubrovnik razvijaju dva posve nova, posebna programa – Montessori i sportski program, nabavlja se i oprema za njihovo provođenje i to za opremanje Montessori soba u Škatulici, Pčelici i Palčici te opremanje sportskom opremom dječjih vrtića Pile, Ciciban i Palčica.

Cilj implementacije posebnih programa je povećanje kvalitetu predškolskog odgoja. U Montessori sobama djeca kroz igru uče o apstraktnim pojmovima preko konkretnoga te im se razvija izvrstan matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljnjemu školovanju i životu. Sadrži didaktičke materijale izrađene od ekoloških materijala, većinom od drveta, a obojeni su prirodnim bojama.

Senzorna soba je posebno opremljena soba koja se koristi u terapiji djece s raznim teškoćama poput poremećaja iz spektra autizma, poremećaja senzorne integracije, agresivnosti, dok je sportski program osmišljen kako bi djeca već u osjetljivoj vrtićkoj dobi stekla temeljne sportske vještine - spretnost, preciznost i snagu.

Javna nabava oglašena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave te na internetskoj stranici Grada Dubrovnika. Krajnji rok za dostavu ponude je 5. srpnja 2019. do 10:00 sati, a rok isporuke opreme za dječje vrtiće je 60 kalendarskih dana od dana primitka zahtjeva naručitelja za isporuku i montažu opreme.

Projekt Grad ZA djecu, vrijedan oko 14 milijuna kuna, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Sredstvima se, osim potrebne opreme, financira i edukaciju odgojitelja i stručnih službi o novim programima, kao i zapošljavanje novih kadrova za poslijepodnevni rad vrtića i rad subotom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.