Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Građani, ne koristite gradilište Lapadske obale za šetnju i rekreaciju

05.10.2021.

10:36

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Zbog odvijanja radova na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale, gdje su u tijeku zahtjevni radovi pobijanja pilota i izgradnje obalnog zida, odvijanje prometa je strogo ograničeno, regulirano je rampom, a dozvoljeno kretanje odnosi se samo za nužni prolaz stanara i poslovnih subjekata.

Radovi koji se trenutno izvode na gradilištu naglašeno ugrožavaju sigurnost prolaznika. Stoga se dodatno apelira na građane da se Lapadskom obalom ne koriste za šetnju ili rekreaciju, kao što je vožnja biciklom, romobilom, mopedom i sl., za bilo koju vrstu razonode ili za iskrcavanje gostiju iz vozila, nego da se prometnicom služe isključivo osobe s dopuštenjem za nužni prolaz, a sve zbog vlastite sigurnosti i uobičajenih pravila zaštite na radu na gradilištima.

Također, pozivaju se ugostitelji s ovog područja da upozore svoje goste na propisno ponašanje.

Građane se dodatno moli na strpljenje tijekom odvijanja radova jer se radi o investiciji od javnog interesa i najvećem cestovnom infrastrukturnom projektu u užem centru grada čijom će se realizacijom dodatno povećati kvaliteta života stanovnika Lapada i unaprijediti prometna slika cijelog grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.