Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Građani policiji predali omanji arsenal streljiva i bombi

27.05.2021.

12:52

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Tijekom proteklog mjeseca građani Dubrovačko-neretvanske županije u pet odvojenih slučajeva policiji su dragovoljno predali veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava i to sedam ručnih bombi, 165 komada raznog streljiva, 400 komada inicijalnih kapisli i 0,75 kg lovačkog crnog baruta.

Prema pravilima struke zbrinuli su ih policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Iz policije zahvaljuju svim građanima koji su dosad prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i streljivo te time otklonili opasnost iz svoje okoline, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer te ih podsjećaju kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo.

"Naglašavamo da se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.