Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Građanima dostupan online preglednik građevinskih dozvola

22.09.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U cilju transparentnosti rada gradske uprave i otvaranja prema javnosti Grad Dubrovnik na svojim je mrežnim stranicama otvorio za građane preglednik "Dokumenti prostornog uređenja i gradnje", gdje je moguće pregledavati i pretraživati, po zadanim kriterijima, lokacijske i građevinske dozvole.

Prostorno se u GIS-u Grada Dubrovnika prikazuju svi izdani dokumenti prostornog uređenja i gradnje nastali u Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

"Građani doma iz fotelje mogu klikom miša vidjeti sve građevinske dozvole koje su izdate i pronaći sve ostale informacije o toj dozvoli, poput investitora ili datuma izdavanja. Na ovaj je način učinjen još jedan u nizu koraka kojima se Grad Dubrovnik otvara za svoje građane i to je ono što Grad želi", rekao je prilikom predstavljanja novog alata za javnost pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović.

Uz pomoć ove aplikacije će se jednostavnije, kvalitetnije i brže moći doći do traženih podataka vezano za izdavanje građevinskih dozvola.

"Riječ je o jako korisnom alatu koji će osim građanima pomoći i nama koji radimo u gradskoj upravi na način da će nas rasteretiti od puno upita s obzirom da će sve podatke građani moći sami pronaći", rekao je također pročelnik Medović.

Plan je vizualizirati i donesena Rješenja o izvedenom stanju kojih je preko 6000.

Aplikacija se može pronaći na linku: http://gradsrv2.dubrovnik.hr/visios/Basic

Pojašnjenje prikaza:

Prva ikonica: Sadržaj mape -> odabrati Dokumenti prostornog uređenja i gradnje  -> odabrati ili Lokacijske ili Građevinske dozvole

Pretraga po dozvolama:

Peta ikonica: Pretraga -> odabrati željnu pretragu

Informacije iz dozvole:

Treća ikonica: Identifikacija -> kliknuti na željeni obojani poligon (pokažu se informacije)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.