Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradi se kanalizacijski sustav Lopuda

08.12.2020.

15:23

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Lopuda prvo je u nizu značajnih ulaganja u komunalnu infrastrukturu Elafita, a 12 milijuna kuna vrijedno ulaganje provodi gradska tvrtka Vodovod Dubrovnik.

U sklopu ulaganja izgradit će se dvije podzemne kanalizacijske crpne stanice, preko pet kilometara novih cjevovoda i priključaka s podmorskim ispustom te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Trenutno se radi crpna stanica Lukovice i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Benešin rat, dok će se u slijedećoj godini započeti s radovima na CS Sutiona kao i na podmorskom ispustu u duljini od 600 metara te na samoj mreži odvodnje unutar otoka koja je duga 2650 metara.

Radove koji su započeli u ožujku izvodi tvrtka Energoherc d.o.o. iz Zagreba.

Izgradnja kanalizacijske mreže na elafitskom otočju jedno je od najznačajnijih ulaganja u razvoj vodno-komunalne infrastrukture Grada Dubrovnika i osnovni je, a dugo godina nedostajući, preduvjet razvoja ovog područja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.