Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradi se vodovod od Ruskovića do Bilopolja, završava se škola u Lovištu

31.10.2020.

11:43

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić sa suradnicima kao i predstavnici Hrvatskih Voda obišli su u petak radove na vodoopskrbnoj mreži predjela Podgorje u naselju Orebić.

Vodovodom Ruskovići – Bilopolje, poboljšat će se ili prvi put uvesti javna vodoopskrba u naseljima Ruskovići, Karmen, Gurića selo, Lampalovo i Bilopolje.

Polaže se oko 4,5 km cjevovoda, a radove vrijedne gotovo 12 milijuna kuna bez PDV-a izvodi zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom Kain građenje iz Metkovića. Hrvatske vode sufinanciraju projekt s 80 posto vrijednosti, a preostalih 20 posto snosi investitor – Vodovod i odvodnja Orebić uz pomoć Općine Orebić.

Nakon Orebića saborski zastupnik Bačić, župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom u pratnji načelnika Ančića obišli su i novu zgradu PŠ Lovište gdje ih je pozdravio ravnatelj Osnovne škole Orebić Nenad Menkadžiev, učiteljica Stanka Matić i predstavnici Vijeća mjesnog odbora Lovište. U Lovištu se dovršava nova zgrada područne škole u Lovištu, u kojoj se već odvija nastava za jedanaest osnovaca od prvog do četvrtog razreda.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta financiranog s oko 1,3 milijuna kuna iz županijskog proračuna, te naglasio kako Županija puno pažnje i brige ulaže u obrazovanje.

”Ove godine 35 milijuna kuna iz županijskog proračuna uloženo u obrazovanje, a uz područnu školu Orebić ove su godine dovršeni i radovi na školi Petra Kanavelića u Korčuli, dok su planirani radovi i u Smokvici koji su zbog posebnih ovogodišnjih okolnosti odgođeni za slijedeću godinu. Također, Županija sufinancira i preko sto pomoćnika u nastavi, radne materijale za sve učenike, a ove godine i higijenska sredstva za poštivanje epidemijskih mjera”, istaknuo je župan Dobroslavić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.