Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Franković čestitao Pesah

15.04.2022.

16:23

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha, gradonačelnik Mato Franković uputio je prigodnu čestitku predsjednici Židovske općine u Dubrovniku Sabrini Horović i svim sugrađanima židovske vjeroispovijesti.

Poštovana gospođo Horović,

povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku u ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno upućujem najiskrenije čestitke.

Spomen izlaska iz ropstva i ostvarivanje dugo željene slobode ujedno je simbolika onoga čemu svi težimo. Sloboda je temeljna vrijednost čovječanstva koja nas svih povezuje i zbog koje smo spremni prebroditi sve nedaće, a upravo to smo i osjetili tijekom prethodne dvije godine pandemije. Vođeni duhom tolerancije i međusobnog poštovanja, pomogli smo jedni drugima kada nam je bilo najteže i zato sada cijenimo slobodu još više.

Od srca želim da Pesah svima donese samo dobro, sreću, ljubav i mir te da blagdan provedete u radosnom okruženju sa svojim najmilijima.

Hag Pesah Sameah!

Gradonačelnik Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.