Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Franković na CNN-u o oporavku turizma

12.06.2021.

12:49

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković gostovao je uživo u CNN-ovoj izuzetno gledanoj emisiji "Quest Means Bussiness", koja se u petak navečer emitirala iz Dubrovnika. Svjetski poznati novinar Richard Quest milijunskoj publici predstavio je Dubrovnik koji je krenuo u turistički oporavak.

S gradonačelnikom Frankovićem razgovarao je o ponovnom otvaranju za turiste.

"Dubrovnik je 'COVID free', imamo tek nekoliko aktivnih slučajeva, turistički djelatnici su u velikoj mjeri procijepljeni, kao i veliki broj građana i idemo u jako dobrom smjeru", rekao je gradonačelnik Franković.

Istaknuo je i važnost direktnih zrakoplovnih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama, čiji će gosti prvih mjeseci nakon otvaranja biti prvi po broju dolazaka, ali i izrazio nadu da će se u tom smislu uskoro otvoriti i britansko tržište.

Richard Quest otvorio je i pitanje 'overturizma' no gradonačelnik je kazao kako se taj problem neće ponoviti jer se Dubrovnik danas razvija u smjeru održivog turizma u kojem će centralna figura biti građanin Grada. Pozvao je Richarda Questa da se u to i uvjeri 2023. godine.

Bila je ovo još jedna u nizu izvrsnih promocija Dubrovnika, upravo na našim najvažnijim emitivnim tržištima Velikoj Britaniji i SAD-u, gdje CNN-ovu emisiju prati milijunska publika.

Uz ovu, ekipa CNN-a koja je u Dubrovniku boravila nekoliko dana, snimila je i materijale za još jednu emisiju – "Quest's World of Wonder", koja će biti emitirana u srpnju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.