Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Franković primio festanjule

29.01.2019.

14:51

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković primio je rektora Crkve svetog Vlaha don Tomu Lučića i ovogodišnje festanjule Ivicu Lončarića i Pera Butijera, izvijestili su iz Grada Dubrovnika. Gradonačelniku su uručili ovogodišnji Proglas, kojim pozivaju sve stanovnike Dubrovačke biskupije na Festu 3. veljače.

"Barjak se vijori, a bijele golubice lete i diljem svijeta pronose glas o Festi koja je prije 10 godina (2009.) proglašena nematerijalnom kulturnom baštinom čovječanstva" – stoji također u ovogodišnjem Proglasu, za 1047. Festu svetog Vlaha, koja ove godine traje sve do 10. veljače.

Dubrovačkom gradonačelniku ove će se godine na proslavi blagdana zaštitnika Grada pridružiti i visoki uzvanici iz Vlade Republike Hrvatske te Ureda predsjednice.

Otvaranje Feste je na Kandeloru 2. veljače u 15.30 sati ispred Parčeve crkve, svečana večernja misa i koncert u Katedrali počinju u 17.30 sati.

Središnje pontifikalno misno slavlje 3. veljače u 10 sati ispred Katedrale predvodi hvarski biskup mons. dr. Petar Palić, nakon čega slijedi svečana procesija ulicama Grada. Pozdrav barjaka i barjaktara biskupima bit će ispred Katedrale u 15.30 sati.

Festa završava u nedjelju, 10. veljače misnim slavljem na Gorici sv. Vlaha u 9 sati te spuštanjem barjaka sv. Vlaha u podne ispred Parčeve crkve, nakon kojeg slijedi zahvalna misa u njegovoj crkvi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.