Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Franković primio kazahstansko izaslanstvo

18.07.2021.

14:57

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, sa suradnicima, primio je delegaciju kazahstanske Turkistanske regije, koju je predvodio akim (župan) Umirzak Shukeyev, zajedno s predstavnicima gospodarskog sektora.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima gospodarske suradnje, osobito u sektoru turizma te bratimljenju gradova Dubrovnika i Turkistana.

"Imamo puno dodirnih točaka i područja za suradnju, posebno vezano za obrazovanje kadrova u turizmu, ali i na području kulture i umjetnosti", kazao je gradonačelnik Franković u prigodi susreta, zahvalivši na interesu za suradnjom dva grada, o čijem će bratimljenju odlučiti Gradsko vijeće.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić predstavila je smart city rješenja koja Dubrovnik primjenjuje, za što su izrazili veliku zainteresiranost, dok su gosti iz Turkistana prikazali tijek nastanka svog mladog grada i planirani razvoj kao sveučilišnog centra i hospitality industrije. Za svog boravka u Dubrovniku izaslanstvo Turkistanske regije susrest će se i s predstavnicima turoperatora s ciljem uspostave suradnje.

Republika Kazahstan, država u središnjoj Aziji, površinom je deveta zemlja na svijetu, s nešto više od 15 milijuna stanovnika, a grad Turkistan trenutačno je najbrže rastući grad u centralnoj Aziji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.