Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Franković uputio sućut obitelji Adriane Tomašić

02.11.2021.

14:57

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je izraze sućuti obitelji preminule novinarke i urednice HRT - Radio Dubrovnika Adriane Tomašić, koja je preminula u 61. godini. Tekst sućuti je u nastavku:

Poštovana obitelji,

S nevjericom smo jutros primili vijest o preranom odlasku uvažene novinarke i dugogodišnje urednice Radio Dubrovnika Adriane Tomašić.

Još od ratne 1991. godine njezin glas bio je jedan od simbola etera Radija, a uređivanjem emisije za branitelje dala je i svoj profesionalni doprinos u teškim vremenima Domovinskog rata, za što je od zapovjedništva Južnog bojišta nagrađena posebnim priznanjem.

U mirnodopsko vrijeme, kao urednica informativnog programa Radio Dubrovnika uvijek se isticala svojom profesionalnošću i ljubavi prema poslu kojeg je obavljala, ali i prema svojoj obitelji i malim životnim radostima, prema Gradu, Korčuli, tradiciji, kreativnom stvaranju.

Odlasci najmilijih su teški no kada na svom putu ostave trag, kao što je to učinila Adriana Tomašić, tu prazninu dijelom ispune nasljeđe i uspomene kojima je obogatila život ljudi oko sebe, ponajprije Vas kao obitelji.

Posebnu simboliku nosi i današnji Dušni dan, kao putokaz vjere u vječni život i utjeha u teškim Vam trenutcima.

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika izražavam cijeloj obitelji iskrenu sućut.

Gradonačelnik

Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.