Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika

23.02.2016.

10:04

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

15. sjednica gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja je bila najavljena kao tematska " Obnova kompleksa Lazareti", održana je sinoć uz dodatne točke vezane uz tvrđavu Imerijal na Srđu, točnije Muzej Domovinskog rata.

Na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, nakon dulje rasprave o točki " Obnova kompleksa Lazareti", razmotrivši dostavljenu dokumentaciju vezanu za obnovu kompleksa Lazareti Gradsko vijeće je većinom glasova donijelo zaključak kako se pozivaju nadležna tijela Republike Hrvatske da u okviru svojih ovlasti poduzmu potrebne radnje kako bi se otklonile sumnje u zakonistost postupanja gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića u pripremi i provođenju projekta rekonstrukcije Lazareta kao i isplati proračunskih i drugih sredstava.  Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, vijećnici su jednoglasno prihvatili i točke vezane uz tvrđavu Imperijal na Srđu. Usvojen je prijedlog zaključka o prihvaćanju prijedloga idejnog rješenja za rekonstrukciju tvrđave Fort Imperijal - tlocrt prizemlja koji je izradio Željko Peković te zaključak o produljenju roka korištenja s korisnikom Dubrovački muzeji za prostor u Tvrđavi Imperijal do 2037. godine. Muzej ostaje u središnjem dijelu, u prizemlju, samo se izmiče u zapadni dio. Radovi mogu odmah početi, rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić, jer se neće micati Odašiljač. Vlahušić je pozvao djelatnike Muzeja da odrade pripremu građe, kao i izložbu uz 25. obljetnicu početka Domovinskog rata za Dan dubrovačkih branitelja ove godine. Iduća sjednica Gradskog vijeća najavljena je zha ponedjeljak 29. veljače.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.