Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradsko vijeće Korčule tijesnom većinom usvojilo izvješće gradonačelnika

24.09.2019.

16:00

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iako tijesnim glasovima, sedam za, tri protiv i tri suzdržana, usvojeno je na sjednici Vijeća Grada Korčule izvješće gradonačelnika o radu u prvih šest mjeseci ove godine. U provedbi su svi projekti financirani iz europskih i nacionalnih izvora financiranja, rekao je gradonačelnik Andrija Fabris.

Napomenuo je da su se radovi odvijali planiranom dinamikom, a problemi u provedbi se rješavali na koordinacijama sviju angažiranih na pojedinom projektu, kao: rekonstrukcija Gradskog muzeja, Kuće Marka Pola, Arheološka istraživanja na kuli Svih Svetih, uređenje Šetališta Tina Ujevića, spojna cesta za Sportsku zonu sa parkiralištem za Srednju školu Petra Šegedina,zamjena krova na dijelu zgrade gradske uprave, uređenje šetnice u Žrnovskoj banji, uređenje svlačionica na plivalištu KPK…

Izvještajno razdoblje je obilježila i intenzivna aktivnost u kupovini, prodaji i darivanju nekretnina.

Sve ove djelatnosti će doprinijeti budućim razvojnim projektima Grada,kazao je gradonačelnik. Uspješno su realizirane pripreme za turističku sezonu po čemu su i postignuti dobri rezultati sa što više implementiranih planova iz Strategije razvoja turizma na području Gradske zajednice. Nastavljena je uspješna suradnja sa svim Gradskih kotara i Mjesnih odbora, te se konačno i na razini otoka Korčule uspostavlja suradnja sviju općina na važnim projektima od interesa za cijeli otok.

Odlukom Gradskog vijeća, izbori za članove vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora će se održati 27. listopada ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.