Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradu Dubrovniku povelja "Naj-akcija 2020." za projekt Street Art Festival

28.12.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Središnji koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine prijatelji djece", na svečanom savjetovanju održanom online 21. prosinca 2020., dodijelio je Gradu Dubrovniku povelju "Naj-akcija 2020." za uspješno provedenu akciju za djecu pod nazivom "Street Art Festival".

Street Art Festival održao se koncem prošle godine u sklopu uspješnog gradskog programa Šarena zima u Uvali Dubrovačkog zimskog festivala, kad su djeca i mladi pod vodstvom dubrovačkih umjetnica Lene Kramarić i Petrunjele Vuković oslikali mural na dječjem igralištu u Uvali te mural na dubrovačkom autobusnom kolodvoru ispred ulaza u Centar za mlade Dubrovnik.

Organizator Street Art Festivala bila je Udruga za mlade "Maro i Baro", dok je voditeljica projekta bila Mirna Jokić. Financijsku i organizacijsku potporu Street Art Festivalu dao je Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Street Art Festival nastavio se i ove godine oslikavanjem murala na samom ulazu u Centar za mlade Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.