Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:20 / 30.01.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Gradu Korčuli 450 tisuća kuna za uređenje Pijace u Pupnatu

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je korčulanska razvojna agencija u prosincu 2018. prijavila projekt uređenja Pijace u Pupnatu u vrijednosti 840 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odlučilo je sufinancirati projekt s udjelom od 53 posto (450 tisuća kuna), dok će ostatak troška snositi Grad Korčula.

Podsjetimo, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac je 17. siječnja 2019. godine donijela odluku o odabiru projekata prijavljenih na Program razvoja otoka u 2019. godini, a odobreno je ukupno 22,8 milijuna kuna kroz 51 prijavljeni projekt.

Pijaca u Pupnatu nalazi se pored dječjeg igrališta zgrade područne osnove škole u Pupnatu. Središnji prostor dječjeg igrališta osim primarne namjene, povremeno se koristi i kao okupljalište većeg broja ljudi za različite namjene poput koncerata, predstava i sl. Prostor je omeđen novoformiranim tribinama na sjevernoj i istočnoj strani.

U sklopu projekta namjera je učiniti sljedeće: formirati ravnu plohu središnjeg prostora; formirati 'tribine' sa sjeverne i istočne strane dječjeg igrališta, urediti parter i obložiti tribine te postaviti urbanu opremu kao što su koševi za smeće i sl.

Cilj projekta je podići kvalitetu i sigurnost prilikom korištenja navedenih površina za domaće stanovništvo i za posjetitelje koji su ujedno i ciljna skupina ovog projekta.

Provedbom projekta, modernizirat će se i povećati sigurnost korištenja postojećih površina, što će posljedično doprinijeti mogućnosti organizacije dodatnih sadržaja u vidu zabavnih, kulturnih i obrazovnih aktivnosti, a s ciljem održavanja postojećeg broja, ali i privlačenja većeg broja mlade populacije.

Predviđeno trajanje provedbe projekta je 120 dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.