Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

„Green Talks”: Besplatna edukacija o održivoj gradnji i kulturnoj baštini

19.03.2019.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Program GREEN TALKS: „Održiva gradnja, kulturna baština & nZEB” održat će se u utorak, 9. travnja 2019. godine od 10.45 do 15 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika i besplatan je za sve sudionike.

Program je namijenjen većinom za arhitekte, projektante i inženjere građevinarstva, strojarstva i elektrotehnike, stručnjacima iz područja energetske učinkovitosti, konzervatorima te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo. Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će održati kratke edukativne prezentacije i sudjelovati u raspravi na okruglom stolu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo.

Dodatna tema kojoj će biti posvećena posebna pozornost je i tema kulturne baštine – konačna funkcija i namjena koju se želi dati povijesnoj zgradi ima veliku važnost jer može djelovati kao poslovni pokretač koji privlači privatne i javne izvore sredstava.

Ključno je to što je važnost zgrade u njezinoj vlastitoj povijesnoj vrijednosti - to povećava njezin ugled i vrijednost na tržištu nekretnina, što je posebno karakteristično za područje Dubrovačko neretvanske županije. Obnova takvih zgrada do nZEB standarda predstavlja posebne izazove, no daje i posebnu dodanu vrijednost objekta.

Za sve dodatne informacije i prijavnica se nalaze na LINKU.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.