Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Gusti od kobasica" u subotu u Mlinici Pišta

10.02.2020.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Agroturizam Konavle 15. veljače od 16.30 u Mlinici Pišta organizira edukacijsko-natjecateljski gastro događaj "Gusti od kobasica". U Izboru za najbolju domaću kobasicu sudjelovat će proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

"Ovu ćemo prigodu iskoristiti i za dvosatnu edukaciju dr. sc. Marija Bratulića na temu: Tehnologija proizvodnje kobasica i drugih fermentiranih proizvoda te praktični prikaz izrade kobasica s ciljem podizanja kvalitete domaćih proizvoda", ističu iz udruge Agroturizam Konavle.

Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice a pobjednike očekuju vrijedne nagrade uz presižnu titulu „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“. Preuzimanje uzoraka održat će se od 16.30 do 19 sati u Mlinici Pišta 15. veljače, a istu večer provest će se postupak ocjenjivanja i proglašenje pobjednika. Stoga, pozivaju se svi zainteresirani da donesu uzorke svojih kobasica i sudjeluju u prvim Gustima od kobasica.

Događaj je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda. Ovom prigodom organizira se i stručna edukacija dr.sc. Marija Bratulića na temu: Tehnologija proizvodnje kobasica i drugih fermentiranih proizvoda (sirovina, vrste kobasica, praktični prikaz izrade kobasica, ocjenjivanje, registracija objekta). Edukacija se provodi uz potporu Ministarstva turizma u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja".

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.