Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Hospitaliziran muškarac sa sumnjom na koronavirus

16.03.2020.

15:31

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Do 16. ožujka 2020. godine Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je pristiglo rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 455 osoba, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

Od toga nad 205 osoba završen je zdravstveni nadzor i sve osobe nisu imale simptoma na koronavirusnu infekciju. Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 86 osobe koje su kućnoj samoizolaciji. Dvije osobe su još uvijek u karanteni.

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik je hospitalizirana i u izolaciji jedna muška osoba, hrvatski državljanin, kojem je uzet uzorak na COVID-19 infekciju.

Prema podacima Lučkih uprava na području DNŽ nije bilo uplovljavanja većih brodova sa stranim putnicima. Trenutno se u luci Dubrovnik Gruž nalazi jedrilica koja je uplovila jučer iz Grčke s dvoje članova posade, muškarcem i ženom, koji su u samoizolaciji i njihov povratak u Grčku očekuje se sutra zrakoplovom iz Zračne luke Dubrovnik.

U Zračnu luku Dubrovnik danas tijekom dana u redovnom međunarodnom zračnom prometu sletio je jedino zrakoplov British Airways-a. Na letu BA2680 iz Londona je bilo 26 putnika i svi su pregledani od strane graničnih sanitarnih inspektora.

Zračna luka Dubrovnik danas očekuje još letove Croatia Airlines iz Zagreba i letove charter prijevoznika Freebird Airlines Europe za kojeg danas očekujemo da neće imati putnika u dolasku već samo u odlasku.

U iduća tri dana Zračna luka Dubrovnik očekuje manji promet pa će tako sutra, 17.03.2020, osim Croatia Airlines i Trade Air-a koji lete na domaćim destinacijama letjeti još samo Aegean Airliens prema Ateni. U srijedu, 18.03.2020 je slična situacija i na međunarodnim linijama prometovat će samo British Airways za London i Turkish Airlines za Istanbul.

U četvrtak se očekuje samo let Turkish Airlinesa za Istanbul dok će Croatia Airlines prometovati na domaćim letovima za/iz Zagreba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.