Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Hotel Pucić Palace ostao bez stolova na Gundulićevoj poljani

19.04.2019.

15:15

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako je, provodeći redovne aktivnosti nadzora korištenja javnih površina, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika utvrdilo kršenje odredbi Odluke o zakupu javnih površina i izdalo obvezni prekršajni nalog tvrtci Sagrada Management d.o.o..

Ta je tvrtka kažnjena novčanom kaznom od 10 tisuća kuna uz dodatne dvije tisuće kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi jer su u četvrtak 18. travnja, mimo ugovora o zakupu, postavili dva stola i stalak s cjenikom uz ugostiteljski objekt na pješačkom koridoru na Gundulićevoj poljani.

Vlasnik objekta Sagrada Management kažnjen je novčanom kaznom od dvije tisuće kuna. Ovaj prekršaj također predviđa i privremeno oduzimanje javne površine, odnosno otkaz ugovora o zakupu na sedam dana.

"U okviru priprema za turističku sezonu Služba komunalnog redarstva nastavit će provoditi kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina, ali i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova. Tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima", najavili su iz Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.