Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Hrvatska i Dubrovnik u kineskom "Lonely Planetu"

24.08.2022.

08:09

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Hrvatska i Dubrovnik u kineskom "Lonely Planetu"

Hrvatska i Dubrovnik u kineskom "Lonely Planetu"

Foto: Lonely Planet / TZ grada Dubrovnika

Lonely Planet China, kineska verzija najpoznatijeg izdavača turističkih vodiča, ove godine obilježava jubilarnih 10 godina postojanja na kineskome tržištu te su tim povodom kreirali posebno izdanje za kolovoz u tiskanom, ali i digitalnom obliku u sklopu kojeg je Hrvatska, zajedno s Francuskom, Italijom, Velikom Britanijom, Tajlandom, Mauricijusom i skandinavskim zemljama, uvrštena na popis najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija.

Posebno izdanje sadrži i mali urbani vodič o Dubrovniku čija je autorica višestruko nagrađivana novinarka Si Ma Yan, specijalizirana za kreativna putovanja i lifestyle teme te koja je poznata i kao velika ljubiteljica naše zemlje.

„Dubrovnik je dugi niz godina atraktivna destinacija mnogim turistima, a objavljivanje vodiča o Dubrovniku u kineskom Lonely Planetu odlična je promocija Hrvatske i bisera Jadrana na kineskom tržištu. Također, Dubrovnik je kineskim turistima uvijek bio destinacija koju moraju posjetiti te je zaista velika stvar da nas je ovaj magazin, kojeg prati višemilijunska publika, uključio u obilježavanje svog važnog jubileja. Naime, u manje od mjesec dana dva ključna kineska travel magazina, Lonely Planet i National Geographic China, objavila su prekrasne reportaže o Hrvatskoj što našoj zemlji daje dodatnu vidljivost na velikom kineskom tržištu“, izjavila je Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini.

U ožujku prošle godine svoj mini vodič u Lonely Planetu imao je i Zagreb. Posebnost urbanih vodiča je u tome što novinari pišu reportaže s vlastitih putovanja dijeleći čitateljima vlastite preporuke i iskustva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.