Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HTP Orebić traži sezonske radnike za predstojeću sezonu

10.02.2021.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Nadajući se poboljšanju zdravstvene situacije i očekivanom dolasku gostiju, makar i u manjem broju, hotelijeri u Orebiću već se pripremaju za ovogodišnju turističku sezonu. Tako i za „Hotelsko-turističko poduzeće Orebić“.

Potkraj prošle godine promijenilo je vlasnika i sada posluje u sklopu hotelske tvrtke „Laguna Novigrad“ u čijem sastavu već godinama uspješno posluje najveći orebićki hotel „Aminess Grand Azur“, nekadašnji „Rathaneum“.

U dogovoru s novim vlasnikom raspisan je natječaj za primanje sezonske radne snage. Traže se kuhari, konobari, recepcioneri, sobarice, pomoćno i tehničko osoblje.

Za razliku od prošle godine u kojoj je zbog epidemije korona virusa i izostanka očekivanog broja gostiju poslovao samo hotel „Bellevue“ s pripadajućim vilama i depandansama i u ovoj se godini planira ponovno otvaranje hotela „Orsan“.

Inače, stalno zaposleni u „HTP Orebić“ zadovoljni su promjenom vlasnika, a taj poslovni potez u hotelijerstvu u orebićkoj općini pozdravili su i u Općini Orebić i šira turistička javnost.

Kako je poznato, „Laguna Novigrad“ osim „HTP Orebić“ od ranijeg vlasnika Fonda za gospodarsku suradnju „Prosperus“ preuzela je i „HTP Korčulu“ za 140 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.