Poznati hrvatski gastronomadi Rene Bakalović i Goran Šimunić Šime, voditelji popularnih emisija o hrani i vinu "Klub 7" i "Dobra hrana" na Hrvatskoj televiziji, boravili su na Pelješcu zanimajući se za običaje tijekom berbe grožđa.
13.09.2020.
09:20
Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić
Poznati hrvatski gastronomadi Rene Bakalović i Goran Šimunić Šime, voditelji popularnih emisija o hrani i vinu "Klub 7" i "Dobra hrana" na Hrvatskoj televiziji, boravili su na Pelješcu zanimajući se za običaje tijekom berbe grožđa.
Tipičnu pelješku marendu od janjećih iznutrica „pikatić“ za njih i berače rado je pripremila vinarka Marija Mrgudić iz Orebića.
Posjetili su i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Antunović u Kuni, gdje ih je poznati pelješki i županijski uzgajivač stoke Josip Antunović-Mesko u svojoj konobi počastio pečenom janjetinom od izvorne i od izumiranja zaštićene ovce dubrovačke rude. Zahvaljujući njima, šira hrvatska javnost saznat će više o uzgoju i očuvanju te izvorne i kritično ugrožene hrvatske pasmine ovce.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora