Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

I Caritas Dubrovačke biskupije pomaže potresom pogođenom području

01.01.2021.

18:27

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija

Foto: - / -

Caritas Dubrovačke biskupije uputio je u srijedu, 30. prosinca poziv župnicima na sudjelovanje u akcijama Caritasa Dubrovačke biskupije za pomoć stradalom stanovništvu od potresa u Petrinji, Sisku, Glini i okolici.

U pozivu podsjećaju kako je u utorak 29. prosinca 2020. godine, razorni potres magnitude 6.2 po Richteru pogodio područje središnje Hrvatske usmrtivši 7 ljudi i ostavljajući više stotina ozlijeđenih i tisuće bez krova nad glavom. Te je stoga Caritas Dubrovačke biskupije pokrenuo akcije prikupljanja novčane pomoći za nastradale u potresu u Petrinji, Sisku, Glini i okolici.

Župnike se moli da svojim vjernicima prenesu informacije o tim inicijativama biskupijskog Caritasa za pomoć nastradalima u potresu. Tri su načina na koji se može novčano pomoći: kolektom prve nedjelje u siječnju, uplatom novčane pomoći na račun te dobrovoljnim prilozima tijekom siječnja.

Sva milostinja koja se prikupi prve nedjelje u siječnju 2021. godine, a to je nedjelja 3. siječnja, odlukom apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinića bit će usmjerena za pomoć nastradalima u ovom nemilom događaju.

Račun na koji vjernici mogu direktno uplaćivati novčanu pomoć je: HR3924070001500003665 –PRIKUPLJANJE POMOĆI uz naznaku „za potres -Petrinja…“.

A tijekom cijelog siječnja prikupljat će nakon misnih slavlja dobrovoljni prilozi, te se župnike i upravitelje župa moli da u svojim župama i crkvama animiraju vjernike te i tako organiziraju prikupljanje dobrovoljnih priloga za nastradale u Petrinji, Sisku, Glini i okolici.

"Zbog ovih nemilih događaja u našoj braći i sestrama iz Petrinje, Siska, Gline i okolice vidimo Malo Dijete Isusa prestrašeno i progonjeno. Odazovimo se radosno na ove inicijative kako bismo im barem malo olakšali početak nove 2021. godine", poziva na kraju ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.