Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

I „Futura“ se priključila kampanji „ALL DIGITAL Week“

01.04.2019.

11:44

Autor: Radio Dubrovnik

Informatički klub Futura

Informatički klub Futura

Foto: - / -

Informatički klub Futura se i ove godine priključio u kampanju „ALL DIGITAL Week“, koja je od 2010. godine okupila preko 1 125 000 Europljana u više od 20 tisuća škola, udruga, knjižnica, trening centara i drugih organizacija s ciljem osnaživanja građana za sudjelovanje u digitalnom društvu.

„ALL DIGITAL Week“ organizira paneuropska organizacija ALL DIGITAL u suradnji s nacionalnim partnerima, a održava se od 25. do 31. ožujka 2019. Nacionalni partner za Hrvatsku je po drugi put Centar tehničke kulture Rijeka.

Informatički klub Futura u ALL DIGITAL Week-u 2019 je sudjelovao sa dva događaja:

Završna radionica robotike – U srijedu 20. ožujka na Sveučilištu u Dubrovniku se održala završna radionica robotike u ciklusu besplatnih radionica robotike 2018-2019. Na završnoj radionici robotike polaznici su sastavljali STEMI hexapod. Na prethodnim radionicama iz 5. ciklusa besplatnih radionica robotike učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda, učenici srednjih škola, studenti i stariji polaznici su radili projekte s Arduino pločicama i raznim senzorima.

Završna radionica Programiranje i razvoj računalnih igara – U subotu 30. ožujka na Sveučilištu u Dubrovniku se održala završna radionica u ciklusu besplatnih radionica Programiranje i razvoj računalnih igara 2019. Na radionicama su se polaznici  upoznavali s osnovama programiranja i razvojem računalnih igara u Unity engineu. U 5 radionica su polaznici napravili prošli kroz cijeli proces razvoja i programiranja igara, te uspješno napravili svoju prvu računalnu igru. 

Informatički klub Futura je radionice u sklopu paneuropske kampanje ALL Digital Week organizirao u suradnji s Odjelom za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

IK "Futura"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.