Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

I u Dubrovniku otočni proizvodi

10.09.2015.

10:53

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA organizira od petka manifestaciju „Otočni proizvodi u Dubrovniku". Događaj će otvoriti zamjenik gradonačelnika Željko Raguž u 11 sati u Lazaretima.

Cilj manifestacije je promovirati proizvode s oznakom „Hrvatski otočni proizvod" i upoznati širu dubrovačku javnost i turiste sa spomenutim proizvodima. Podsjetimo, riječ je o projektu koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. Otočni proizvođači potaknuti su da kroz samozapošljavanje stvaraju proizvode natprosječne kvalitete i ostaju na našim otocima, a potrošači su se susreli s novim proizvodima u čiju su se izvrsnost ved uvjerili. U 2014. godini oznaku kvalitete "Hrvatski otočni proizvod" dobilo je 65 otočnih proizvođača za 108 proizvoda i proizvodnih linija, a ukupno su do sada Oznaku dobila 182 otočna proizvođača (od kojih je 13 eko proizvođača i 18 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla) za 517 proizvoda i proizvodnih linija s 20 otoka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.