Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

I Župljani se educirali o održivom gospodarenju otpadom

19.06.2019.

13:27

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom održana je u Velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka, a realizirana je kao dio aktivnosti EU projekta "Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje".

U uvodnom obraćanju pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić ukratko je predstavio sam projekt i aktivnosti koje se u sklopu njega provode te pobliže opisao trenutno stanje i planove vezane za gospodarenje otpadom na području Općine.

Stručni edukativni dio tribine održala je dr. sc. Marlena Ćukteraš koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu naglasila važnost smanjenja nastanka otpada, pravilnog razdvajanja otpada kao i važnost sustavne edukacije građana.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 435.162,58 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.