Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Igralište na Pelinama zasjalo u novom ruhu

27.04.2020.

13:32

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Završeni su radovi na cjelovitoj sanaciji igrališta na Pelinama. Naime, ovo igralište smješteno pod tvrđavom Minčeta nalazilo se u lošem stanju, a prethodno postavljena gumena podloga dotrajala je korištenjem i vremenskim prilikama.

Rubovi su u potpunosti bili pohabani te su se ploče počele odvajati od podloge.

Iz tih razloga donesena je odluka da se umjesto sanacije podloga, što se ranije već pokušalo, započne s njihovim uklanjanjem. Kako bi se igralište adekvatno i trajno uredilo napravljena je posebna podloga u pet slojeva, od čega je jedan sloj bazni, dok ostatak čini četveroslojna sportska akrilna podloga s vodonepropusnim i protukliznim svojstvima. Ista je UV stabilna i posjeduje ITF certifikat.

Radove je izvela tvrtka Quadranta M2 d.o.o, dok je tvrtka Deltagrad d.o.o. bila nadležna za stručni nadzor. Ukupna cijena radova iznosi 157.785,94 kuna bez PDV-a. Garancija na izvedene radove je dvije godine, a prema iskustvima drugih gradova navedena podloga ne traži nikakva ulaganja idućih 10 godina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.