Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ilegalno preko granice iz Albanije

20.11.2013.

12:20

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trojici od njih doneseno je jednogodišnje Rješenje o protjerivanju iz RH, dok će četvrti uz optužni prijedlog biti doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku budući već ima na snazi mjeru zabrane ulaska i boravka na teritorij RH

Policijski službenici Policijske postaje Gruda tijekom jučerašnjeg dana u tri su navrata zatekli ukupno 6 stranih državljana koji su pokušali ilegalno ući u Republiku Hrvatsku.
Riječ je o dva državljana Albanije i to 38-godišnjaku koji je policijskim službenicima prilikom obavljanja ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, na uvid dao krivotvorenu putnu ispravu Albanije i 31- godišnjaku koji se na istom graničnom prijelazu, za ulazak u RH, poslužio krivotvorenom talijanskom vozačkom dozvolom. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „krivotvorenje isprave“ oni su danas uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
U trećem slučaju u mjestu Karasovići, sinoć oko 21,25 sati zatečena su tri državljanina Kosova i jedan državljanin Albanije koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazne štambilje RH. Zbog sumnje u nezakonit prelazak državne granice oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno kako su državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske prešli prethodne noći, pješice, sjeverno od graničnog prijelaza Karasovići.
Trojici od njih doneseno je jednogodišnje Rješenje o protjerivanju iz RH, dok će četvrti uz optužni prijedlog biti doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku budući već ima na snazi mjeru zabrane ulaska i boravka na teritorij RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.