Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ilegalno u RH

05.11.2013.

08:05

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petorici državljana Albanije doneseno je Rješenje o protjerivanju iz RH, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine, te su predani graničnoj policiji Crne Gore

Policijski službenici Policijske postaje Gruda tijekom protekla četiri dana u dva su navrata zatekli ukupno  5 državljana Albanije koji su  pokušali ilegalno ući u RH. Jedan od njih zatečen je prilikom kontrole prometa u četvrtak, 31. listopada oko 10,25 sati u mjestu Gruda, u Konavlima, i to u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Albanije.
Riječ se o 30-godišnjaku, za kojeg je prekršajnom obradom utvrđeno da je državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske prešao tog jutra i to pješice preko brda Debeli Brijeg, a u čemu mu je pomogao spomenuti vozač. Ostala četvorica u dobi od 26 do 36 godina zatečeni su istog dana, oko 14,05 sati u mjestu Palje Brdo u Konavlima. Utvrđeno je da su u RH ušli također tog jutra, ilegalno, pješice, preko brda Debeli Brijeg.
Petorici državljana Albanije doneseno je Rješenje o protjerivanju iz RH, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine, te su predani graničnoj policiji Crne Gore, dok je  22-godišnji vozač uz optužni prijedlog zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.