Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

IN MEMORIAM Adriana Tomašić (1960.-2021.)

02.11.2021.

08:27

Autor: Radio Dubrovnik

IN MEMORIAM Adriana Tomašić (1960.-2021.)

IN MEMORIAM Adriana Tomašić (1960.-2021.)

Foto: - / -

U Dubrovniku nas je jutros u 61. godini napustila Adriana Tomašić, novinarka, urednica, kolegica i, nadasve, draga prijateljica. Iako rođena Dubrovkinja, odrastala je u Zagrebu završivši Višu grafičku školu, a potom i studij Komunikologije na Sveučilištu u Dubrovniku, gdje je bila vanjska suradnica.

Svoj put na Radio Dubrovniku počela je 1991. kao spikerica, potom novinarka i urednica redakcije Informativnog programa, a zatim i glavna urednica Hrvatskoga radija – Radio Dubrovnika od 2013. do 2018. godine.

Svoj prinos radiju i vremenu ostvarila je tijekom Domovinskoga rata uređujući program za branitelje za koji je bila nagrađena priznanjem Ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta.

U širokom rasteru njenih interesa među kojima je bila i učiteljica plesa, koreografkinja i istinska ljubiteljica mediteranskog života, posebice otoka Korčule uz koju su je vezivale obiteljske kronologije i profesionalni interesi, od 1999. uređivala je i vodila dubrovačko izdanje emisije Tisuću bisera Hrvatskoga radija.

Za njom su ostali brojni dokumentarni radio zapisi. Uredila je monografiju objavljenu u povodu 70. obljetnice osnutka Radio Dubrovnika, pod naslovom Radio Dubrovnik – 70 godina: dokument jednog vremena, grada i radija.

Adriana Tomašić u svojem je profesionalnom novinarskom i uredničkom prinosu utkala svoju osobnost, prepoznatljivost u eteru na radost slušatelja i uvijek isticanu empatiju prema radiju, mediju koji je obilježio njen život ali i godišta nas koji smo s njom radili, družili se, bili u raznim programskim izazovima i svim onim brojim zajedničkim druženjima po kojima ćemo je zauvijek pamtiti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.