Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Indijac u Prapratnom nije potegnuo ručnu kočnicu pa se utopio

20.08.2022.

12:41

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Dovršenim očevidom prometne nesreće koja se jučer, 19. kolovoza, oko 15 sati, dogodila na Pelješcu, utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 27-godišnji državljanin Indije, prilikom parkiranja osobnog vozila zagrebačih registarskih oznaka na parking prostor Trajektnog pristaništa Prapratno, propustio radnju osiguranja vozila od samopokretanja i nije aktivirao ručnu kočnicu.

Zbog navedenog propusta došlo je do naglog pokretanja vozila prema naprijed dok se u njemu nalazio spomenuti vozač. Vozilo je upalo u more s visine od oko 4 metra te se odmah okrenulo na krov i potonulo na dubinu od 6 metara.

Policijski službenici Policijske postaje Ston su odmah nakon dolaska na mjesto događaja pokušali pomoći unesrećenom na način da je jedan policijski službenik uskočio u more, zaronio do vozila i izvukao vozača na obalu, dok je drugi odmah započeo postupak reanimacije, ali unatoč svim naporima, vozač je, na žalost, preminuo.

Tijelo stradalog državljanina Indije je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se provesti postupak obdukcije kojom će se utvrditi točan uzrok smrti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.