Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Indijski veleposlanik posjetio dubrovačku Turističku zajednicu

27.02.2021.

10:11

Autor: Radio Dubrovnik

TZ Grada Dubrovnika

TZ Grada Dubrovnika

Foto: - / -

U četvrtak 25.veljače ured Turističke zajednice grada Dubrovnika posjetio je veleposlanik Indije u Hrvatskoj Nj. E. Raj Kumar Srivastava. Direktorica Ana Hrnić zaželjela je dobrodošlicu u Dubrovnik, a teme razgovora bile su turizam i kultura, kao glavni fokus u ostvarivanju suradnje.

Direktorica Hrnić istaknula je važnost Indijskog tržišta za Dubrovnik koje je prije pandemije COVID - 19 imao rastuće brojke, točnije u 2019. godini u sustavu eVisitor zabilježeno je 15 162 dolaska, s ostvarenih 37 880 noćenja, dok je u 2020. godini zabilježeno 448 dolazaka s 1 175 noćenja.

S obzirom na dosadašnju popularnost Dubrovnika u Indiji, posebice zbog snimanja Bollywoodskog filma Fan i boravka najpoznatije indijske zvijezde Shakh Rukh Khana, veleposlanik je istaknuo želju za sličnim suradnjama u budućnosti, ali i optimizam glede oporavka tržišta i dolaska Indijskih turista u Dubrovnik.

Veleposlanik i njegova obitelj će tijekom boravka u Dubrovniku posjetiti najpoznatije kulturno povijesne znamenitosti i atrakcije u pratnji lokalnog vodiča.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.