Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Inozemni turistički novinari ovih dana posjećuju Ston

20.09.2022.

07:43

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Stonske zidine

Stonske zidine

Foto: Radio Dubrovnik / -

Ston i njegove kulturno povijesne znamenitosti, gastronomsku ponudu, vinorodni i turistički Pelješac ponovo nakon dvogodišnje stanke u većem broju posjećuju inozemni turistički novinari koji u Hrvatsku dolaze na poziv i u organizaciji HTZ-a i TZ Dubrovačko-neretvanske županije, a žele se upoznati i o tome pisati i izvijestiti javnost u svojim zemljama.

Među njima bila je i novinarka iz Velike Britanije koja svoje priloge objavljuje u online publikaciji Conde Nast Traveller, koja je osim Stona posjetila i Orebić, a svoje studijsko putovanje završila na Korčuli.

Stonske znamenitosti posjetio je i digitalni novinar iz Izraela čije priloge prati dva milijuna ljudi, a Ston i Dom vinarske tradicije, uz degustaciju vina, posjetila je i reporterka iz francuskog grada Toulousea koja na svoj web stranici koju prati 8,5 milijuna pratitelja u Francuskoj piše o hrani, aktivnom turizmu i kulturno-povijesnim znamenitostima krajeva koje posjećuje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.