Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Institut za more i priobalje proslavio 70. rođendan

05.04.2019.

15:16

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U Kazalištu Marina Držića u petak je održana svečanost obilježavanja 70. obljetnice Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku kojoj je, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, nazočio zamjenik župana Joško Cebalo.

„Koliki je značaj Instituta govore nam same godine njegova kontinuiranog djelovanja i praćenja svih promjena koje se događaju u Jadranu, što je izuzetno važno pogotovo danas, kada se cijeli ekosustavi mijenjaju prvenstveno zbog velikog ljudskog utjecaja. Od stranih morskih vrsta u našem okruženju preko mikropokazatelja promjena u našem moru, javnost odgovore traži prvenstveno od vas i više nego ikad nam je potreban vaš stručni kadar, vaše znanje i vaše iskustvo“, kazao je zamjenik župana.

Dodao je i kako je suradnja Županije i Instituta uvijek bila vrlo dobra, posebice u segmentu planiranja prostora i analize stanja akvatorija.

„Današnje postupanje u Malostonskom zaljevu temelji se na lokacijskoj dozvoli ishođenoj temeljem studije koju je izradio upravo Institut za more i priobalje, a Županija je i ove godine sklopila ugovor sa Sveučilištem u Dubrovniku temeljem kojeg će Institut obavljati monitoring i ličinkovanje te uzorkovanje na tom području“, rekao je zamjenik Cebalo te, uz vjeru da će svoj posao nastaviti raditi jednako savjesno kao i dosada, čestitao 70. obljetnicu od utemeljenja Instituta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.