Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Intimne priče o mentalnom zdravlju u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

15.10.2020.

10:59

Autor: Radio Dubrovnik

DLJI

DLJI

Foto: - / -

Uvodno izlaganje članova udruge "BoliMe" Marine Vitković i Adriana Pezdirca te projekcija serijala "Pričamo" uz zaključnu diskusiju održat će se u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung u subotu u 17 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Kreativni kolektiv "BoliMe" kroz edukativno i umjetničko djelovanje sustavno upućuje na važnost mentalnog zdravlja mladih demistificirajući društvene tabue kroz otvorene i pristupačne metode, želeći potaknuti otvoreni dijalog.

Za sebe kažu da "BoliMe" kolektiv zapravo nikada nije htio formalno postojati iako emocija koju utjelovljuje pripada svevremenskom univerzalnom ljudskom iskustvu. Formalni nastanak problematizira koncepte tugovanja, sjećanja, smisla, zdravlja i prevencije. Presjek šestogodišnjeg djelovanja kolektiva predstavit će projekt „Pričamo“, online serijal o mentalnom zdravlju koji na najbolji način iskazuje senzibilitet, viziju i misiju njihova djelovanja. Završnom diskusijom oplemenit će se normalnost svih ljudskih stanja i osjećanja uz poticaj osvještavanja cjelovitosti našeg zdravlja koje u izazovima pred nama predstavlja globalni raspravljački imperativ.

Događanje je namijenjeno psiholozima i ostalima srodnih zanimanja, ali dobrodošli su i ostali koje zanima psihologija i mentalno zdravlje mladih. Broj sudionika je ograničen pa je svoj dolazak potrebno najaviti na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr do petka 16. listopada u 12 sati. U suradnji s Kazalištem Marina Držića, sudionici ovog događanja moći će tu večer pogledati i izvedbu predstave „Tramvaj zvan žudnja“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.