Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Isprobajte svoje motorističke sposobnosti na poligonu sigurne vožnje

09.04.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Poligon sigurne vožnje

Poligon sigurne vožnje

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik nastavljaju sa svojim preventivno-represivnim aktivnostima te će tako danas u 16 sati u Gospinom polju u Dubrovniku postaviti poligon sigurne vožnje za motocikle, prvi takav na području Županije.

Poligon sigurne vožnje namijenjen je vozačima koji su nedavno položili vozački ispit za motocikl, vozačima u procesu polaganja istog ili vozačima koji smatraju da trebaju nadograditi svoje vozačke vještine, kao i članovima moto udruga.

Cilj poligona sigurne vožnje je izvježbati osnove upravljana motocikla te ih nadograditi znanjima i vještinama koje omogućuju sigurnije upravljanje motociklom. Poligon sigurne vožnje također pruža mogućnost vozačima koji su u procesu polaganja vozačkog ispita da, uz stručno vođenje, svladaju i izvježbaju elemente s poligona vozačkog ispita poput: osmice, slaloma, kontroliranog pravilnog kočenja, držanje ravnog pravca i sl.

Također, u sklopu održavanja poligona održat će se edukacija pružanja prve pomoći vozačima mopeda i motocikala od strane djelatnika SHMP Dubrovnik.

Plan i program održavanja:

16.00 sati - otvaranje poligona,

16.10 sati - održavanje predavanja SHMP Dubrovnik,

16.30 - poligon sigurne vožnje uz instruktore Auto škole i djelatnika Postaje prometne policije Dubrovnik,

17.30 - druženje u prostorijama Moto kluba "Libertas riders"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.