Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ivana Zbačnik nova predsjednica Društva turističkih vodiča Dubrovnik

17.06.2021.

09:57

Autor: Radio Dubrovnik

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik

Foto: - / -

U ljetnom kinu Jadran održana je Skupština Društva turističkih vodiča Dubrovnik na kojoj je izabrana nova uprava Društva. Za predsjednicu je izabrana Ivana Zbačnik, a za članove uprave Patricija Cvinar, Jelica Čučević, Nikolina Kapović, Marijna Kljunak Čuikin, Marin Krstulović i Katica Tepavac.

Maja Milovčić podnijela je Izvještaj o radu Upravnog odbora za 2020.godinu s osobitim naglaskom na pandemiju korona virusa i financijski teško razdoblje za sve turističke vodiče.

Istaknuta je aktivnost rada Uprave na postizanje izmjene statusa 'samozaposlene osobe', izmjene Zakona, mogućnosti apliciranja na mjere Vlade, kao i na vrijeme pripreme Izmjena/dopuna Zakona o pružanju usluga u turizmu, o odnosu sa Ministarstvom turizma i sporta.

Zatim o podršci gradonačelnika Frankovića i njegovoj aktivnoj zaštiti vodičke struke i prihvatanju njegova prijedloga na saborskim odborima i na Saboru. Također je govorila o suradnji i radu sa ZDTVH i Društvu vodiča Korčule, sa Sveučilištem u Dubrovniku, Institutom za povijesne znanosti HAZU, Turističkim zajednicama Grada i županije, o suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, o dobrim odnosima s medijima i njihovoj pomoći u isticanje problema struke u javnosti.

Na Skupštinu je pozvan gradonačelnik Mato Franković koji se najviše zalagao za rješenje statusa turističkih vodiča. Gradonačelnik je govorio o očekivanju bolje sezone ove godine u odnosu na lanjsku, o prognozama uplovljavanja kruzera, otvaranja Velike Britanije prema nama, američkom tržištu i stanju na ostalim tržištima s kojih se može očekivati povećani promet.

Obećao je podržavati turističke vodiče i ubuduće i da će suradnja s Gradom Dubrovnikom i dalje biti dobra i aktivna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.