Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

IX. nacionalno natjecanje spasilackih klubova iz Hrvatske

22.09.2015.

14:42

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zatonu kod Zadra, proteklog je vikenda, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, održano IX. nacionalno natjecanje spasilaca, članova Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa, odnosno 45 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Članovi Spasilačkog kluba „Neptun“ Dubrovačkog Crvenog križa u ukupnom plasmanu osvojili su 3. mjesto. U ekipi su bili: Perica Kopanica - voditelj i članovi: Marina Kušt, Ivan Jurić, Toni Rozić, Ante Livajić i Mihael Crnčević. 

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji Ivan Jurić, član Spasilačkog kluba „Neptun“ osvojio je u 1. mjesto i proglašen je najboljim spasiocem. Natjecao se u tri kategorije – individualna utrka s plutačom gdje je osvojio 1. mjesto kao i u kategoriji super „lifesaver“, a u kategoriji utrke na vodi osvojio je 2. mjesto.

Članica Spasilačkog kluba „Neptun“, Marina Kušt, osvojila je 3. mjesto u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji. Članice spasilačkih klubova iz Hrvatske natjecale su se u nekoliko kategorija, a naša Martina Kušt je u natjecanju sa zastavicama osvojila 1. mjesto, a u utrci na vodi 3. mjesto.

Čestitamo svim članovima Spasilačkog kluba „Neptun“ koji su se kao i s prethodnih natjecanja vratili doma s hrpom medalja. (Gradsko društvo Crvenog križa) 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.