Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Iz kanala u Ulici Vara izvađena 2,5 kubika masnoće

11.06.2019.

15:11

Autor: Radio Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Foto: - / -

Ukupno dva i pol metara kubnih masnoće djelatnici Vodovoda izvukli su iz samo 18 metara odvodnog kanala u Ulici Vara u povijesnoj jezgri. Interventna akcija pokrenuta je kako bi se očistio tamošnji kanal koji je bio gotovo do vrha začepljen masnoćom i raznim materijalima poput papirnatih maramica.

"Prilikom priprema za sezonu svake godine vršimo pregled sustava odvodnje, a posebno pregledavamo kritične točke poput ove. Iz iskustva proteklih sezona znamo točno na kojim mjestima je sustav posebno podložan začepljivanju, a u pravilu su to ovakvi kanali kojima gravitira nekoliko ugostiteljskih objekata. Nažalost, masnoća se brzo nakuplja, pa je potrebno reagirati čim prije. Stoga smo i ove radove odradili odmah čim smo vidjeli kakvo je stanje", rekao je član Uprave Vodovoda Dubrovnik Vicko Begović.

"Nisu masnoće jedini problem. Nedavno smo u Ulici od Pustjerne očistili kanal koji je bio začepljen betonskim ljepilom. Netko je izvodio građevinske radove i pri tom nesavjesno ispustio ljepilo u kanal te ga tako začepio. Ali i taj problem djelatnici Vodovoda su uspješno savladali", dodao je Begović.

Ovakve akcije Vodovod provodi konstantno, pa tako, nakon što su ovi kanali očišćeni te spremno čekaju sezonu već je na redu još jedna kritična točka.

"U Ulici iza Roka imamo još kanal koji je sve puniji masnoćama te ćemo i njega što hitnije očistiti, najvjerojatnije do kraja ovog tjedna", najavio je Vicko Begović te dodao kako su radove na čišćenju izvršili u ranim jutarnjim satima kako bi se ometanje života tamošnjih stanovnika i poduzetnika svelo na najmanju moguću mjeru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.