Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izbori za zastupnike u Hrvatski Sabor

04.11.2015.

14:20

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Politička stranka Pametno predstavila je svoj program u Pločama i Dubrovniku, a nositelj liste Domoljubne koalicije za 10. izbornu jedinicu general Damir Krstičević boravio je u Dubrovniku te obišao Muzej Domovinskog rata na Srđu.

Politička stranka Pametno predstavila je danas svoj program u Pločama i Dubrovniku. Kako sami ističu, prema analizama brojnih stručnjaka imaju najbolji program za ove izbore, ali i u 25 godina postojanja hrvatske države. Na programu je radilo 40 stručnjaka iz cijele zemlje - poručuje prva na listi broj 12 stranke Pametno u X izbornoj jedinici Marijana Puljak i dodaje kako su osmislili reforme kroz 18 točaka. Jedan od ključnih problema u Hrvatskoj je korupcija - tvrdi Puljak i dodaje kako stranka Pametno u svom prijedlogu brojnih reformi posebno ističe i smanjenje broja političara. Ta politička opcija prvi put izlazi na parlamentarne izbore, i to u tri izborne jedinice: I, VII i X izbornoj jedinici. "Ovi izbori su jedna od stepenica u dugoročnom razdoblju. Nismo se stvorili za ove izbore, niti ćemo nestati nakon njih. Nadam se da će nas ljudi prepoznati i da će shvatiti kako želimo mijenjati političku kulturu u Hrvatskoj" - zaključila je Marijana Puljak, prva na listi broj 12 stranke Pametno u X izbornoj jedinici.

Nositelj liste Domoljubne koalicije za 10. izbornu jedinicu general Damir Krstičević danas je boravio u Dubrovniku te tom prigodom obišao Muzej Domovinskog rata na Srđu, sastao se s predstavnicima braniteljskih udruga, te članicama zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" na Stradunu. General Krstičević izdvojio je najvažnije projekte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji će biti realizirani ako koalicija HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, HSLS; HDS, ZDS, HRAST Pokret za uspješnu Hrvatsku dođe na vlast. "To je prije svega izgradnja Pelješkog mosta" - istaknuo je general Damir Krstičević. "Mi moramo usmjeriti svu energiju i svo naše znanje da se ta prometna izoliranost prekine i taj projekt moramo dovesti do kraja. Druga vrlo bitna stvar za ovaj prostor je brza cesta Čilipi-Dubrovnik i moramo naći kako taj projekt postaviti na pravi način i realizirati ga" - istaknuo je general Krstičević. On je posebno apostrofirao pitanje hrvatskih branitelja - "oni moraju biti kamen temeljac moderne hrvatske države" - zaključio je general Krstičević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.